www.what2do.co.il

מאסר בפועל לנאשמת אשר הורשעה במסירת תלונות שווא

דרגו את המאמר

מאסר בפועל לנאשמת אשר הורשעה במסירת תלונות שווא

בית המשפט השלום בתל אביב פסק, בגזר דין תקדימי, כי נאשמת אשר הגישה תלונות שווא למשטרה תרצה עונש של מאסר בפועל. מדובר בשלוש תלונות אשר הגישה הנאשמת באופן שקרי כנגד בעלה לשעבר, במסגרתן הואשם האחרון באיומים וביצוע מעשים מגונים בכוח.

 

שלושת התלונות הוגשו ברציפות באוקטובר 2006 ובעקבותן עצרה המשטרה את הבעל. הגבר הוחזק במשך 20 ימים במעצר והפרקליטות הגישה כנגדו כתב אישום. רק לאחר מספר חודשים הגיעה המתלוננת למשטרה והודתה כי בדתה את הדברים מליבה.

 

בכתב האישום, אשר הוגש כנגד האישה בעקבות הדברים, נטען כי בשלושה מקרים שונים מסרה היא עדויות סותרות וכוזבות למשטרה, ומדובר בעבירה שבצידה עונש מקסימאלי של 5 שנים. בית המשפט קבע בגזר הדין כי פגיעה מכל סוג שהוא בהליך חקירה משטרתי כמוה כפגיעה בערכים חברתיים כגון קיום משפט צודק והוגן.

 

תלונותיה של הנאשמת במקרה דנן, נכתב בגזר הדין, פגעו בזכויותיו הבסיסיות ביותר של הנחקר, אשר נאלץ לבלות ימים רבים בתא מעצר על לא עוול בכפו. כמו כן, מעשיה של הנאשמת פגעו פגיעה של ממש באמון אותו מעניק הציבור למערכת החוק והמשפט.

 

חוסר האונים של בית המשפט

 

השופט התייחס בגזר הדין לחוסר האונים בו מצוי בית המשפט, אשר מצד אחד רוצה להעניק לאישה הגנה מלאה, ומצד שני אין הוא יכול להתרשם מביצוע העבירה אלא מעדויות הצדדים. לעיתים, ייתכן ובית המשפט יעניק בשוגג את אמונו לצד אשר מציג בפניו טענות כוזבות ועוול קשה עלול להיגרם.

 

במקרה דנן מדובר במעשיו חמורים באופן מיוחד. הנאשמת מסרה שלוש גרסאות כוזבות שונות, אשר הצטברו כדי הגשת כתב אישום חמור כנגד אדם חף מפשע.

 

עבירה זו של מסירת הודעה סותרת היא נגע במשפט הפלילי אשר יש לעוקרו מן השורש אחת ולתמיד, קבע השופט. מדובר בהודעות אשר מקשות באופן ממשי את מלאכת השיפוט ופוגמות ביכולת להתחקות אחר האמת ולקבוע את הממצאים ומהימנותם. השופט קבע כי יש להעביר לציבור מסר ברור לפיו בית המשפט נוקט במדיניות של אפס סובלנות כלפי תלונות שווא אלו ועל כן גזר דינה של האישה חייב להיות מאסר בפועל.
 

רוצה שעורך דין פלילי יחזור אליך?

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

שוד קשישים - דוגמאות לענישה

בתי המשפט נוטים להחמיר בעונשיהם של אלו המורשעים בעבירות שוד כנגד קשישים. השופט אליקים רובינשטיין התייחס לכך בפסיקתו... 

ספק סביר במשפט הפלילי

מהו ספק סביר? מהי חובת הראיה? מהו הנטל המונח על כתפי התביעה במשפט פלילי? 

התעללות בחסר ישע

מהי התעללות בחסר ישע? האם מדובר בעבירה פלילית? כיצד ניתן לאבחן התעללות בחסר ישע? 

עבירת תקיפה ואלימות - שיקולי ענישה

מהם שיקולי הענישה במסגרת עבירות תקיפה? מהו ההבדל בין תקיפה סתם לתקיפה חמורה יותר? אילו טענות יכולות לשרת את הנאשם? 

הטרדה באמצעות מתקן בזק, מהי?

מהי הטרדה באמצעות מתקן בזק? האם מדובר בעבירה אשר ניתן להרשיע בה גם נאשמים המטרידים באמצעי תקשורת אחרים? 

איומים, מה העונש בעבירת איומים?

מהי עבירת איומים? כיצד מוכיחים אותה? מהם השיקולים מבחינת גזר דין לאחר הרשעה באיומים? 

עבירת סחיטה באיומים במשפט הפלילי

סחיטה באיומים ... מה העונש בחוק? מהי גישת בתי המשפט לעבירה זו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורך דין פלילי באתר. 

הגנה עצמית במשפט הפלילי, אימתי?

הרציונל המשפטי חברתי העומד מאחורי סוגיית ההגנה העצמית נטוע בראשיתו בעצם זכותו הטבעית של הפרט להגן על חייו ועל רכושו, זכות אשר הייתה קיימת לו עוד "במצב הטבעי", עוד בטרם התקיימה מסגרת חברתית מדינית. 

הריגה, שיקולי ענישה בעבירת הריגה

כיצד גוזר בית המשפט את דינו של נאשם בעבירת הריגה? מהם השיקולים להקלה בעונש ומהם להחמרה?  

הסתה לגזענות – מהי עבירת הסתה ומה העונש?

הסתה היא ניסיון שכנוע של אדם יחיד או קבוצת אנשים לבצע מעשה שלילי, וגם העברת ביקורת חריפה שאין בה קריאה ישירה לביצוע מעשה אלא רק משתמעת ממנה נחשבת להסתה כמו גזענות או אנטישמיות. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.